Belægningssten og fliser

Hvorfor bliver fliserne grønne?

I Danmark har vi mere end 900 forskellige lavarter, som trives rigtig godt i fugtige og skyggefulde omgivelser. Lav danner skorpeformede, bladformede eller buskformede løv og kan vokse på steder med selv meget minimale næringsforhold, da de ikke er afhængige af organisk næring for at overleve. De lever af lys, vand og fugt og er derfor meget svære at bekæmpe sammenlignet med for eksempel alger. Man ser dem ofte stortrives på flisebelægninger som terrasser, indkørsler, indgangspartier, støttemure mv. Væksten af lav i kombination med alger og mos gør, at vores ellers så flotte og ny anlagte flisebelægning hurtigt går hen og bliver grim og grøn, men det er der heldigvis råd for.

Du kan slippe for lav, alger, mos og andet skidt ved at tage kontakt til Alge Expressen på 2064 2820. Vi udfører professionel og miljøvenlig fliserensning, så du igen kan nyde synet af flotte fliser. Vi har flere års erfaring,  opererer i hele Danmark og garanterer et godt resultat hver gang. Vi er kun et telefonopkald væk og er klar til at rådgive dig om, hvad der er den bedste løsning på lige netop dit projekt.

 

Vigtigt at vide, hvis du selv forsøger dig og går i gang med at rense fliserne

  1. Brug rent vand og en stiv kost til at fjerne de allerværste bevoksninger med. Du kan eventuelt supplere med sand til at slibe med, hvis det er svært udelukkende med vand og kost.
    Vi anbefaler ikke anvendelse af højtryksrenser, da den kan gøre mere skade end gavn. Den er meget hård ved overfladen af fliserne og kan gøre dem ujævne, så de bliver ødelagte og meget mere modtagelige for lav, alger og mos fremadrettet.
    Hvis højtryksrenseren anvendes skal den monteres med en terrassevasker forinden. Terrassevaskerens roterende børste renser fliserne mere skånsomt.
  2. Du kan også vælge at anvende et kemisk middel til bekæmpelse af den uønskede vækst, men her skal du være meget opmærksom på, at det er godkendt af Miljøstyrelsen. Hvis det ikke er, kan det forurene jord og grundvand, når det trænger ned i jorden mellem fliserne. Husk også altid at tjekke brugsanvisningen, så du anvender det i det korrekte og anbefalede blandingsforhold.
    Forsøg altid først med vand og kost og ty kun til kemisk middel, hvis der er områder, som er så genstridige, at det ikke kan klares udelukkende med det.

 

Hvid- og grålige pletter på fliserne

Hvis din flisebelægning samtidig er præget af hvid- og grålige pletter er der stor tegn på flisepest. Det breder sig med lynets hast over hele flisearealet og er meget skæmmende for husets udseende. Flisepest er hyppigt fremkommende og til stor irritation for mange husejere i Danmark, men heldigvis er der også her stor hjælp at hente ved at ringe til Alge Expressen på 2062 2820. Vi har også udstyret og materialerne til at bekæmpe flisepest, så dit hus fremstår pænt og præsentabelt igen. Hvis du vælger at tegne en abonnementsordning med os, besøger vi dig en gang årligt og holder dermed flisepesten nede, så dine fliser altid fremstår pæne og rene.

Flisepest er en speciel luftbåren lavsvamp, som uden det helt rigtige udstyr er næsten umuligt at fjerne igen.  Den har længe haft svære livsbetingelser i Danmark, da den ikke kan tåle svovl, men i takt med at svovludledningen fra landbrug og kraftværkerne i løbet af de seneste år er blevet reduceret, har flisepesten fået bedre og bedre vilkår for at formere sig. Det er særdeles godt for miljøet, at svovludledningen er reduceret,  men til stor ærgrelse for husejerne på grund af de store og grimme plamager på flisearealet, som skæmmer huset.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Belægningssten og fliser